آثار صدقه
#نهجالبلاغه
▫️الصَّدَقَهُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ وَ أَعْمَالُ الْعِبَادِ فِی عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْیُنِهِمْ فِی آجَالِهِمْ
🟠صدقه دادن دارویی ثمر بخش است، و کردار بندگان در دنیا، فردا در پیش روی آنان جلوه گر است.
✍ صدقه به هرگونه بخشش گفته نمى شود، بلکه بخشش هایى است که قصد قربت در آن باشد; خواه واجب باشند مانند زکات یا مستحب مانند انفاق فى سبیل الله و خواه جنبه شخصى داشته باشد مانند کمک به یتیم یا محروم یا بیمارى یا جنبه عام داشته باشد مانند بناى بیمارستان و دارالایتام که از آن تعبیر به صدقات جاریه نیز مى شود.اما چگونه این صدقات داروى شفابخشى است، بخشى از آن جنبه حسى دارد که با چشم خود مى بینیم; بیماران محروم از این طریق درمان مى شوند، ایتام سرپرستى مى گردند و بر آلام مستمندان مرهم نهاده مى شود و بخشى از آن جنبه معنوى دارد تجربه نیز نشان داده است که پرداختن صدقه براى درمان بیماران بسیار مؤثر است.منظور از تجسم اعمال این است که اعمال نیک و بد هر یک در روز قیامت به صورت مناسب حسى درمى آید.
📘#حکمت_7
فرم در حال بارگذاری ...
تا لذّت و رنجش را دریابیم
🔅 #امام_سجاد_علیه_السلام :
✓ «اللّهُمَّ ارزُقنا خَوفَ عِقابِ الوَعیدِ، وشَوقَ ثَوابِ المَوعودِ، حَتّى نَجِدَ لَذَّةَ ما نَدعوکَ بِهِ وکَآبَةَ ما نَستجیرُکَ مِنهُ، وَاجعَلنا عِندَکَ مِنَ التَّوّابینَ الَّذینَ أوجَبتَ لَهُم مَحَبَّتَکَ، وقَبِلتَ مِنهُم مُراجَعَة طاعَتِکَ…».
⁙ «خداوندا! بیم از کیفر وعده داده شده و شوق به پاداش وعده داده شده را روزىِ ما کن تا لذّت آنچه تو را به آن مىخوانیم و رنج آنچه را از آن به تو پناه مىبریم، دریابیم. ما را در پیشگاه خود، از توبه کنندگانى قرار بده که محبّت خویش را برایشان حتمى ساختهاى و طاعت دوباره را از آنان پذیرفتهاى…».
📚 صحیفه سجادیه : دعاء ٤٥
فرم در حال بارگذاری ...
احادیث داستانی
⫸ بهشت را برایش ضمانت میکنم
🪶 در حدیثی روایت شده است که:
⪼ [در جنگ خندق،] مشرکان، بیست و چند شب، خندق را در میان گرفته بودند و کسى از آنان از خندق عبور نکرد، بجز عمرو بن عبدِ وَد که اسبش را هى زد و از خندق گذشت و در طرف مدینه قرار گرفت. او به سوى پیامبر خدا (ﷺ) میرفت و میآمد و رجز میخواند و مبارز میطلبید؛ امّا کسى جوابش را نمیداد.
⁘ #پیامبر_اکرم (ﷺ) به یارانش که گرداگردش را گرفته بودند، فرمود:
✧ «کدام یک از شما به جنگ عمرو میرود و من در نزد خداوند، بهشت را برایش ضمانت میکنم؟».
هیچ یک از آنان از ترس عمرو، جواب پیامبر صلی الله علیه و آله را نداد. على بن ابى طالب علیه السلام برخاست. پیامبر (ﷺ) فرمود: «بنشین».
⁘ پیامبر (ﷺ) بار دیگر از یارانش خواست؛ امّا این بار نیز کسى بر نخاست و همگى سرهایشان را به زیر انداخته بودند.
دوباره على بن ابى طالب علیهالسلام برخاست و باز پیامبر (ﷺ) فرمود که بنشیند.
⁘ پیامبر (ﷺ) بار سوم به یارانش فرمود و این بار نیز جز على علیهالسلام، کسى اجابت نکرد.
پس، پیامبر (ﷺ) او را به نزدیک خود، فرا خواند و با دست خویش، دستار بر سرش نهاد و فرمود که به جنگ دشمنش برود و على علیه السلام به سوى او رفت،
و پیامبر خدا (ﷺ) پیوسته میفرمود:
✧ «همۀ ایمان به مبارزه با همۀ شرک رفت».
📚 دانشنامه قرآن و حدیث، ج21 ص346
فرم در حال بارگذاری ...
الحَریصُ تَعِبٌ
❇️ حضرت امام علی علیه السلام فرمودند:
🔸 الحَریصُ تَعِبٌ؛
✨حریص، همواره در رنج است.
📚 منبع: میزان الحکمه، ج 3، ص 21
#حدیث_روز
#سبک_زندگی
#حریص
فرم در حال بارگذاری ...