سخنی پیرامون نماز
🏴 سخنی پیرامون نماز / قسمت دوم
✅ ظهر عاشورا که فرا رسید، ابوثمامه صائدی وقت نماز را یادآوری کرد، امام حسین(ع) نیز او را دعا کردند و فرمودند: « خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد ». سعیدبنعبدالله هنگام نمازجماعت، جلوی امام ایستاد و بدن خویش را سپر تیرهای دشمن قرار داد و با پایان یافتن نماز، بر زمین افتاد و اینگونه شهید نماز شد. امام حسین (ع) به پدر بزرگوارشان تأسی کردند که در گرماگرم جنگ صفین به ابن عباس فرمودند: «ما برای نماز با آنها میجنگیم»
🔹 نهضت کربلا برای احیای فرایض الهی بود و از این رو در زیارت نامه امام (ع) خطاب به ایشان میگوییم: « اَشْهَد انّکَ قَدْ اَقمْت الصَّلوة … » پیام عاشورا، پیام اقامه نماز و تربیت انسانِ نمازخوان است. اگر امام حسین (ع) را احیاگر فرهنگ نماز بدانیم، باید اقامه نماز را در درجه نخستِ اهتمام خویش قرار داده و از ایشان تبعیت کنیم.
🔸 حتی امیدواران به شفاعت حسین(ع) نیز باید اهل نماز باشند. بهراستی وقتی پیشوایان دین ما در صحنهی خون و جهاد، این چنین ارزش و جایگاه نماز را پاس میدارند، آیا سستی و سهل انگاری نسبت به نماز جایز است ؟!
🔹 در این ایّام سوگواری سالار شهیدان، همهی هیئات مذهبی باید به اقامه نماز اول وقت اهمیت دهند. امام حسین (ع) هرگز راضی نیست که به قیمت سبک شمردن یکی از واجبات الاهی، برای او عزاداری شود! همه باید به این نکته توجّه داشته باشیم که عامل اصلی قیام سید الشهدا(ع)، احیای دینِ خدا و مبارزه با بدعتها و انحرافاتی است که در دین و جامعه اسلامی پدید آمده بود.
🔸 خداوند به ما توفیقِ شناخت حقیقی دین، توفیقِ نماز اوّل وقت و عزاداریِ با معرفت، عنایت فرماید.(انشاءالله)
فرم در حال بارگذاری ...
سخنی پیرامون نماز
🏴 سخنی پیرامون نماز / قسمت اول
🔸 نماز، عمود خیمهی دین(1) و استوارترین رشتهی پیوند میان بنده و مولاست(2)، مؤمن با نماز شناخته میشود(3) محبوبترین کارها نزد خدای منّان، نماز است و آن آخرین سفارش پیامبران است(4)، بعد از شناخت خداوند، چیزی با فضیلتتر از نماز نیست(5)
🔹 نماز، شکر نعمتهای بیکران الهی و توجّه به قدرت بیپایان اوست. نماز بهترین شیوهی ارتباط با خالق یکتا و جلوهای از بندگیِ انسان در پیشگاه اوست. پیشوایان دین به نمازِ اول وقت بسیار اهمیّت میدادند:
🔸 حضرت علی(ع) در نامهی خود به محمدبنابیبکر میفرمایند: مراقب وقت نماز باش و آن را به هنگام بخوان …(6) و امام صادق(ع)، فضیلت نماز اوّل وقت بر نماز آخر وقت را همچون فضیلت آخرت بر دنیا ذکر فرمودند(7) و امام رضا (ع) هم اینگونه سفارش فرمود: هرگز نمازت را بدون علّت از اوّل وقت به تأخیر مینداز(8)
✅ آنچه به جهاد، ارزش میدهد، آمیختگی آن با نماز است و عاشورا تلاقی عرفان و حماسه بود. در نهضت عاشورا، نماز جایگاه مهمّی دارد. در برخورد کاروان حسینی با سپاه حرّ در مسیر کوفه، وقت نماز که میرسد، نماز جماعت برگزار میشود و سپاه حر نیز به سیدالشهدا(ع) اقتدا میکند. پیش از شب عاشورا که سپاه عمربنسعد به طرف خیمهگاه امام(ع) میتازند، امام(ع)، برادرش عباس(ع) را میفرستد تا با آنان گفتگو کند و شبِ عاشورا را مهلت بخواهد تا به نماز و عبادت بپردازند. اصحاب امام حسین(ع)، همهی شب را به نماز و استغفار و تضرع و دعا مشغول بودند. صبح عاشورا نیز، حسین بن علی علیهما السلام، پس از نماز جماعت صبح، نفرات خود را سازماندهی کردند.
📚 احادیثی که در ترجمهی آن با شمارههای 1 تا 8 مشخص گردیده، در جلد هفتم کتاب میزانالحکمه ذکر شده است.
فرم در حال بارگذاری ...
در مسیر بندگی
🌱در مسیر بندگی
🔶 نعمت ها سبب نزدیکی به خداست به شرط شکر
قال امیرالمومنین علیه السلام:
أقَلُّ ما یَلزَمُکُم اللّه ألاّ تَستَعِینُوا بِنِعَمِهِ على مَعاصِیهِ .
امام على علیه السلام : کمترین وظیفه شما در برابر خداوند این است که از نعمتهاى او در راه نا فرمانیش
استفاده نکنید.
(نهج البلاغة حکمت 330 )
فرم در حال بارگذاری ...
امام سجّادعلیه السلام
إنَّ عَمَّتی زَینَبَ مَعَ تِلکَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها فی طَرِیقِنا إلَی الشّامِ ما تَرَکَتْ [تَهَجُّدَها] لِلَیلَةٍ…
💬 عمّه ام زینب سلام الله علیها، با وجود همه مصیبتها و رنجهایی که در مسیرمان به سوی شام به او روی آورد، حتّی یک شب،
تهجّد و اقامه نماز شب را فرو نگذاشت!
📚 وفیات الأئمه، ص441.
فرم در حال بارگذاری ...