بزرگ ترین نعمت
🔰 امیرالمؤمنین امام علی (علیهالسلام):
اَعظمُ النِّعمَةِ اَلعافِیةُ فاغتَنِموُها لِلدُّنیا وَ الأخرة.
🔰 بزرگترین نعمت، #عافیت و تندرستی است. آن را برای دنیا و آخرت خود غنیمت بشمارید.
📗تحفالعقول، ص ١٤٦
آنـچـه مـقـدّر شـده
💎 آنـچـه مـقـدّر شـده، مـىرسـد
💠امام حسن علیهالسلام:
✓ «اِعلَموا أنَّ اللّهَ لَم یَخلُقْکُم عَبَثا، و لَیس بِتارِکِکُم سُدىً، کَتبَ آجالَکُم، و قَسَمَ بَینَکُم مَعایِشَکُم؛ لِیَعرِفَ کُلُّ ذی لُبٍّ مَنزِلَتَهُ، و أنَّ ما قُدِّرَ لَهُ أصابَهُ، و ما صُرِفَ عَنهُ فلَن یُصیبَهُ».
⁙ «بدانید که خداوند شما را بیهوده نیافریده و به خود رهایتان نکرده است. مدّت عمر شما را رقم زده و روزىهایتان را میان شما قسمت کرده است، تا هر خردمندى جایگاه خود را بشناسد و بداند که آنچه برایش مقدّر شده است به او مىرسد و آنچه برایش مقدّر نشده، هرگز به او نخواهد رسید».
📚 تحف العقول: ص٢٣٢
مدیریت وقت
♻️ چهار اصل مهمِ مدیریت وقت در زندگی، از دیدگاه امام موسی کاظم(ع)
✍️امام کاظم علیه السلام برای نهایت استفاده و بهره وری از وقت و برنامه ریزی در زندگی، در یک دستور جامع و کاربردی چنین می فرماید:
🌺 «اجْتَهِدُوا فِی أَنْ یَکُونَ زَمَانُکُمْ أَرْبَعَ سَاعَات»؛ سعی کنید در زندگی، زمان خود را به چهار بخش تقسیم کنید:
✅ 1. سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ : بخشی را به راز و نیاز با خداوند متعال اختصاص دهید.
✅ 2. وَ سَاعَةً لِأَمْرِ الْمَعَاشِ : بخشی را هم به تلاش برای کسب روزی حلال اختصاص دهید.
✅ 3. وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِینَ یُعَرِّفُونَکُمْ عُیُوبَکُمْ وَ یُخْلِصُونَ لَکُمْ فِی الْبَاطِنِ:
زمانی هم به معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتمادی بپردازید که شما را از عیب هایتان آگاه می کنند و از صمیم قلب با شما یک رو هستند.
✅ 4. وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِیهَا لِلَذَّاتِکُمْ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلَاثِ سَاعَات:
زمانی را هم برای لذتهای حلال قرار دهید که به کمک این بخش است که شما توان گذراندن آن سه بخش را خواهید داشت.
📚 تحف العقول
تحفه العقول
✴️ منشور اخلاقی امام موسی کاظم علیهالسلام
🔷 فرازی از پیامها و سفارشات امام موسی کاظم (علیه السلام) به هشام.
🔸 اى هشام؛ آنکس که زبانش راستگوست، عملش پاک و نیکوست و آنکس که نیتش پاک باشد، روزیش افزون شود و آنکس که با برادران و خانواده اش بهخوبى برخورد کند، عمرش طولانى گردد.
🔹 اى هشام؛ هرکس که از تعرض به آبروى مردم خوددارى کند، خداوند نیز در روز قیامت از کیفر گناه او درگذرد؛ و هرکس که خشم خود را از مردم باز دارد، خدا نیز بهروز رستاخیز، خشم خود را از او باز دارد.
🔸 اى هشام؛ بهترین وسیله تقرب بنده به خدا، پساز شناخت او، نماز است و احسان به پدر و مادر؛ و اجتناب از صفت حسادت و خودبینى و فخرفروشى.
🔹 اى هشام؛ در پى اصلاح روزگارى باش که در پیش دارى، پس نظر کن که آنچه روزى خواهد بود، و پاسخى برایش مهیا کن؛ زیرا که بی شک تو بازداشت شوى و مؤاخذه گردى، و از روزگاران گذشته و مردمانش پند گیر، که بهراستى روزگار خود طولانى است و [اما براى شخص] محدود و کوتاه.
📚 تحفالعقول، ص361
عالمان امین
✓ «مَجارِی الاُمورِ وَالأَحکامِ عَلى أیدِی العُلماءِ بِاللّهِ ، الاُمناءِ عَلى حَلالِهِ وحَرامِهِ».
⁙ «جریان کارها و احکام، به دست عالمانِ علمْ آموخته از خداست که امین حلال و حرام اویند».
📚 تحف العقول : ص٢٣٨