دعای ندبه
📿 دعای ندبه؛ نالهای از دل شیعه برای امام زمان (عج)
دعای ندبه، یکی از زیباترین و پرمحتواترین دعاهای شیعی است که در صبحهای جمعه و مناسبتهای خاص مانند عید فطر و نیمه شعبان خوانده میشود. این دعا نالهای عاشقانه و پر از اشتیاق است؛ از زبان منتظرانی که فراق حضرت حجت (عج) دلشان را سوزانده.
📌 ندبه یعنی ناله، اشک و فریاد دلتنگی.
در این دعا:
تاریخ هدایت انسان از آدم تا پیامبر (ص) و اهلبیت (ع) مرور میشود؛
مقام امامان معصوم و مظلومیت آنان بازگو میشود؛
و در نهایت، فراق امام زمان (عج) به دردناکترین شکل ممکن توصیف میشود:
«کجاست آن ذخیره روزگار؟ کجاست آن باقیماندهی خدا؟»
🔻 دعای ندبه فقط یک دعا نیست؛
بلکه بیانیهی فرهنگی انتظار، آموزهی معرفتی ولایتمداری، و راز و نیاز دل سوختهی منتظران ظهور است.
🕊 پیامهای کلیدی ندبه:
غیبت، پایان مأموریت نیست، آزمون وفاداری است.
ظهور، نیازمند بیداری، اشک، معرفت و حرکت است.
منتظر واقعی، اهل دعا، درد، اشک و عمل است.
#دعای_ندبه #منتظر_واقعی #امام_زمان_عج
توصیه
📌 ضرورت معنویات
🔰 شهید مطهری: اگر به بدن غذا نرسد، لاغر می شود و اگر مدتی نرسیدن غذا ادامه پیدا کند، بدن می میرد و از بین می رود.
🔰 اگر به روح نیز غذا نرسد لاغر و ناتوان می شود و اگر نرسیدن غذا برای همیشه ادامه پیدا کند، روح می میرد.
🔰 غذای روح البته از جنس گندم و برنج و روغن نیست، غذای روح، علم و عشق و امید و ایمان است.
🔰 اشتباه اصلی فرزند آدم که در جست و جوی سعادت، جان به لب رسانیده همین است که تشنگی و احتیاج روح را می خواهد با سیر کردن جسم و بدن تأمین کند.
🔰 آنچه احتیاج روح را رفع می کند و به او قوت و نیرو می بخشد، آرامش و اطمینان می دهد، ماده و مادیات نیست، معنویات است.
📗حکمت ها و اندرزها
صحیفه سجادیه
🌹 دعای چهل و دوم صحیفه سجادیه 🌹
﴿12﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْبُرْ بِالْقُرْآنِ خَلَّتَنَا مِنْ عَدَمِ الْإِمْلَاقِ ، وَ سُقْ إِلَیْنَا بِهِ رَغَدَ الْعَیْشِ وَ خِصْبَ سَعَةِ الْأَرْزَاقِ ، وَ جَنِّبْنَا بِهِ الضَّرَائِبَ الْمَذْمُومَةَ وَ مَدَانِیَ الْأَخْلَاقِ ، وَ اعْصِمْنَا بِهِ مِنْ هُوَّةِ الْکُفْرِ وَ دَوَاعِی النِّفَاقِ حَتَّى یَکُونَ لَنَا فِی الْقِیَامَةِ إِلَى رِضْوَانِکَ وَ جِنَانِکَ قَائِداً ، وَ لَنَا فِی الدُّنْیَا عَنْ سُخْطِکَ وَ تَعَدِّی حُدُودِکَ ذَائدا ، وَ لما عندک بتحلیل حلاله و تحریم حرامه شاهدا
(12) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و خلأ و شکاف تنگدستی و نداری ما را به وسیلۀ قرآن، جبران فرما؛ و به سبب قرآن، زندگی فراخ و گسترده و فراوانی ارزاق را به سوی ما روان گردان؛ و ما را در سایۀ قرآن، از خصلتهای ناپسند و پستیهای اخلاقی دور کن؛ و به وسیلۀ قرآن، از ورطۀ منجلاب کفر و انگیزههای نفاق حفظ فرما؛ تا قرآن در روز قیامت راهبر و راهنمای ما به سوی خشنودیات و بهشتهایت باشد و در این جهان از خشمت و تجاوز از حدودت بازمان دارد؛ و برای ما در پیشگاهت، در حلال دانستن حلالش و حرام دانستن حرامش، شاهد و گواه باشد
╰━═━⊰ 🍃 🌸 🍃 ⊱━═━╯
امیرالمومنین علی علیه السلام
امیرالمومنین علی علیه السلام:
🌺 إنَّ أفضَلَ النّاسِ عِندَ اللّهِ مَن کانَ العَمَلُ بِالحَقِّ أحَبَّ إلَیهِ وإن نَقَصَهُ وکَرَثَهُ مِنَ الباطِلِ وإن جَرَّ إلَیهِ فائِدَةً وزادَهُ .
برترینِ مردمان نزد خداوند، کسى است که رفتار بر پایه حق ـ گرچه او را به سختى اندازد ـ ، برایش دوست داشتنى تر از باطل است؛ گرچه برایش سودآور شود.
نهج البلاغة : الخطبة ١٢٥
حکمت علوی
🔸 کمْ مِنْ صَائِمٍ لَیْسَ لَهُ مِنْ صِیَامِهِ إِلَّا الْجُوعُ وَ الظَّمَأُ، وَ کَمْ مِنْ قَائِمٍ لَیْسَ لَهُ مِنْ قِیَامِهِ إِلَّا السَّهَرُ وَ الْعَنَاءُ؛ حَبَّذَا نَوْمُ الْأَکْیَاسِ وَ إِفْطَارُهُمْ.
🔹 چه بسیار روزه دارانى که از روزه خود جز گرسنگى و تشنگى بهره اى نمى برند و چه بسیار شب زنده دارانى که از قیام شبانه خود جز بى خوابى و خستگى ثمره اى نمى گیرند. آفرین بر خواب هوشمندان و افطارشان.
📖 حکمت 145 نهجالبلاغه