در محضر قرآن
📖 🤲رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِیًا یُنَادِی لِلْإِیمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّکُمْ فَآمَنَّا ۚ رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَکَفِّرْ عَنَّا سَیِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ
پروردگارا! بی تردید ما [صدای] ندا دهنده ای را شنیدیم [که مردم را] به ایمان فرا می خواند که به پروردگارتان ایمان آورید. پس ما ایمان آوردیم. پروردگارا! گناهان ما را بیامرز، و بدی هایمان را از ما محو کن، و ما را در زمره نیکوکاران بمیران.
آیه 193 سوره آل عمران
مباحث موضوعی قرآن
💠 رعایت عفاف در قرآن
🔸 رعایت عفاف پیش از ازدواج:
▫️قرآن از جوانانی که فرصت یا شرایط ازدواج را برای خود مهیا نمیبینند، خواسته تا عفت و پاکدامنی پیشه کنند.(نور/33). البته در آیه قبل، خداوند مؤمنان را به ترغیب جوانان برای ازدواج و تسهیل شرایط برای آنان دعوت نموده است.
🔹 رعایت عفاف در پوشش(حجاب):
▫️در قرآن کریم، بیش از ده آیه در مورد حجاب وجود دارد. حجاب، نقش مهمی در امنیت اخلاقی جامعه دارد. زنان محجبه در جامعه به عفت و پاکدامنی شناخته شده و مورد اذیت و آزار هوسبازان قرار نمیگیرند.(احزاب/59)
🔸 رعایت عفاف در ارتباط:
▫️از دیدگاه اسلام، هرگونه ارتباط نامشروع زنان و مردان از نگاه ریبه و سخن گفتن تا دست دادن، خلوت کردن و حتی ارتباط تلفنی، پیامکی، اینترنتی و مانند آن حرام و نکوهیده است. این همه تأکید برای آن است که غرایز جنسی در انسان به شدت تحریکپذیر و غیرقابل کنترل است.(احزاب/53)
🔹 رعایت عفاف در نگاه:
▫️عفاف در یک تعریف جامع و کاربردی، حقیقتی روحانی است که مانع رفتن انسان به سوی گناه، معصیت، کارهای زشت و ناشایست شده و دین و ارزشهای دینی، انسان را حفظ و صیانت میکند. رعایت عفت در نگاه به نامحرم از مهمترین مصادیق دوری از گناه است چرا که این نگاه، زمینهساز بسیاری از انحرافات اخلاقی میگردد.(نور/30-31)
🔸 رعایت عفاف در گفتار:
▫️از دیدگاه اسلام بزرگترین مانع برای پیشرفت و تعالی فرد و اجتماع، شیوع فسادهای جنسی و بیبندوباری در روابط زنان و مردان است. به همین منظور، خداوند مؤمنان را از ایجاد زمینههای بیعفتی در جامعه هشدار میدهد. قرآن زنان را از هرگونه سخن طنازانه با نامحرمان بر حذر داشته و آنان را به رعایت ادب و متانت در گفتار فرمان داده است.(احزاب/32)
اگر در مکانی ترس از جن داشتید بگوئید
امام صادق علیه السّلام فرمودند: چون از چیزی ترسیدی دست راستت را بر بالای سرت قرار بده و با صدای بلند بخوان:
«أَفَغَیرَ دینِ اللَّهِ یَبغونَ وَلَهُ أَسلَمَ مَن فِی السَّماواتِ وَالأَرضِ طَوعًا وَکَرهًا وَإِلَیهِ یُرجَعونَ»
(آل عمران 83)
📚 بحارالانوار جلد 60 صفحه 75
این توصیه حضرت را میتوانید برای دفع ترس قبل از خواب و مشکلات در خواب هم استفاده کنید.
حج آیه ۴۱
🔹 ولِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ
🔸 و عاقبت همه کارها فقط در اختیار خداست
🔸 And with Allah rests the outcome of all matters
📗سوره حج، آیه 41
مباهله
💠 مباهله در قرآن
✍ واژه مباهله از ریشۀ «بهل» به معنی رها ساختن و ترک گفتن به کار میرود و در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالبا موضوعی دینی و مذهبی میباشد از خداوند میخواهند تا لعن و نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
✅ آیه شریفه 61 آل عمران - که میفرماید: فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ؛ به آنان که پس از علم و یقینی که بر تو نازل گشت باز با تو جدال میکنند بگو: فرزندان و زنان و جانهای خویش را حاضر ساخته و به مباهله نشسته و آن گروه را که دروغ می گوید مورد لعنت خداوند قرار دهیم؛ - معروف به آیه شریفه مباهله است که در بردارنده یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام و فضایل اهل بیت(ع) است.
✅ واقعه تاریخی مباهله نشان دهنده جایگاه اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در نزد خداوند متعال است که به منزله جان پیامبر(ص) معرفی شده است.
این اصطلاح در قرآن به یکی از مشهور ترین رخدادهای تاریخ اسلام یعنی مناظرۀ مسیحیان نجران با پیامبر(صلی الله علیه واله) دربارۀ حضرت عیسی(ع) اشاره میکند.
✅ در روز 24 ذی الحجه، پیامبر(ص) امام علی (ع)، فاطمه (س) و حسنین(علیهما السلام) را برای مباهله با خود همراه آورد، که مسیحیان با دیدن این وضعیت دچار وحشت شده و با اذعان به این که اگر این جمع نفرین کنند همه آنان نابود خواهند شد، به دادن جزیه راضی شدند و پس از امضای صلح نامه به دیار خود بازگشتد. برخی منابع از مسلمان شدن عدهای از مسیحیان پس از این واقعه خبر دادهاند.