پدر زبان فارسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی
📌 پدر زبان فارسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی
🔸 ابوالقاسم فردوسی شاعر ملی و بزرگترین حماسهسرای ایرانی است. شاهنامه وی عظیم ترین اثر حماسی ایران و یکی از مهمترین آثار ادبیات جهان است. این کتاب مجموعه داستانهای حماسی و وقایع تاریخی ایران در زمان ساسانیان است که به نظم درآمده است.
🔹 مقام معظم رهبری فردوسی را دلباخته و مجذوب مفاهیم حکمت اسلامی و حکمت او را حکمت الهیِ اسلامی میدانند. آیتالله جوادی آملی نیز بر این باور است که نظامی و امثال او در کنار سفره فردوسی نشستهاند و اوست که مسأله توحید و ولایت و امامت و تشیع را حماسهای کرده است.
🔸 فردوسی در شاهنامه چندبار ارادت خود را به امام علی (ع) و خاندان پاکش ابراز داشته و بر آن تأکید ورزیده است. او در دیباچه کتاب و آغاز و انجام داستانها، به شیوه یک مسلمان شیعه به توصیف و ستایش خداوند، پیامبر(ص) و طرفداری از تشیع و مدح مولا علی(ع) پرداخته است. فردوسی، محبت و اعتقاد خود به خاندان علی(ع) را آشکارا به زبان میآورد.
🔹 یکتاپرستی، خداترسی، دین داری، میهن دوستی، دستگیری از درماندگان، خردمندی و دادخواهی را از آرمانهای معنوی شاهنامه دانستهاند. فردوسی در شاهنامه بارها سخن از فرهنگ آورده و بهدنبال پیوند فرهنگ ایران پیش و پس از اسلام با یکدیگر بوده است.
🔸 او درسال 319 هجری شمسی به دنیا آمد و در سال 399 یا 405 درگذشت و در باغ خود واقع در شهر تابران طوس، به خاک سپرده شد . بنای مقبره فردوسی در آذر 1354 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
#تقویم_تاریخ
#اردیبهشت_25
#فردوسی