قرآن از زبان نهجالبلاغه
🟢 قرآن از زبان نهجالبلاغه
💠 امام علی علیه السلام به عنوان بزرگترین پرورش یافته مکتب قرآن و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله همواره در سراسر نهج البلاغه و به مناسبتهای مختلف، ویژگیهای قرآن را بیان نموده و ارزشهای آن را برای مردم برشمرده و از آن تجلیل کردهاند و بارها مردم را به رعایت حق قرآن و تدبّر در آن ترغیب فرمودهاند و فرزندان خود را در عمل کردن به آن وصیت میکنند و میفرمایند: «خدا را، خدا را، درباره قرآن (در نظر بگیرید) مبادا دیگران در عمل کردن به دستوراتش از شما پیشی گیرند» (نامه 47). نوزدهمین روز از ماه رمضان، «روز نهجالبلاغه» نامیده شده است، به برخی از سخنان ارزشمند قرآن ناطق در نهجالبلاغه، توجه نمایید:
🔸 نصیحت دهنده خیرخواه:
🔹 بدانید که این قرآن آن نصیحت دهنده خیرخواه است که فریب نمیدهد. (خطبه 176)
🔸 بهترین راهنما:
🔹 قرآن راهنمایی است که گمراه نمیکند. (خطبه 176)
🔸 گوینده راستگو:
🔹 گوینده حدیث است که دروغ نمیگوید. (خطبه 176)
🔸 محکمترین و مطمئنترین پناهگاه و دست آویز:
🔹 بر شما باد عمل کردن به قرآن، که ریسمان محکم الاهی، و نور آشکار و درمان سودمند است، که تشنگی را فرو نشاند، نگه دارنده کسی است که به آن تمسک جوید و نجات دهنده آن کسی است که به آن چنگ آویزد، کجی ندارد تا راست شود و گرایش به باطل ندارد تا از آن برگردانده شود. (خطبه 156)
🔸 شفا دهنده:
🔹 از قرآن براى بیماریهاى خود شفا بطلبید، و به آن براى حل مشکلاتتان استعانت بجویید، چه اینکه در قرآن شفاى بزرگترین دردها است که آن درد کفر و نفاق و گمراهى و ضلالت است. (خطبه 176)
🔸 سرچشمه علوم و دانشها:
🔹 سرچشمه علوم و دانشها همه در قرآن است. (خطبه 176)
🔹 خداوند قرآن را فرو نشاننده عطش علمی دانشمندان، و باران بهاری برای قلب فقیهان و راه گسترده و وسیع برای صالحان قرار داده است. (خطبه 198)
🔸 بالاترین ثروتهاست:
🔹 بدانید هیچ کس از شما بعد از دارا بودن قرآن کمترین نیاز و فقر ندارد و اَحدى قبل از دارا بودن قرآن بینیاز نخواهد بود. (خطبه 176)
🔸 موجب زندگی و نشاط دلها است:
🔹 بهار دلها در آن است. (خطبه 176)
🔸 بالاترین شفاعت کننده:
🔹 بدانید قرآن است شفاعتکننده پذیرفته شده و گوینده تصدیق شده و هر کس که روز قیامت قرآن براى او شفاعت کند، شفاعت قرآن در مورد او پذیرفته شود. (خطبه 176)
🔸 کتاب جاودانه:
🔹 قرآن نوری است که خاموشی ندارد، چراغی است که درخشندگی آن زوال نپذیرد، دریایی است که ژرفای آن درک نشود، راهی است که رونده آن گمراه نگردد، شعلهای است که نور آن تاریک نشود، جدا کننده حق و باطلی است که درخشش برهانش خاموش نگردد. (خطبه 198)
🔸 جامعیت قرآن کریم:
🔹 کتاب پروردگار میان شما است که بیانکننده حلال و حرام، واجب و مستحب، ناسخ و منسوخ، مباح و ممنوع، خاص و عام، پندها و مثلها، مطلق و مقید، محکم و متشابه است، عبارات مجمل خود را تفسیر و نکات پیچیده خود را روشن میکند. (خطبه 1)
🔹 در قرآن اخبار گذشتگان و آیندگان و احکام مورد نیاز زندگیتان وجود دارد. (حکمت 313)
⬅️ برای مطالعه بیشتر، میتوانید به خطبههای 110, 183, 169, 157, 158, 133, 176,198 و … مراجعه کنید.
⬅️ مجموعه تصاویر مربوط به «معرفی نهجالبلاغه» را در کانال گفتمان، ملاحظه بفرمایید.